16:35 

ЭКСКУРСИЯ В МАКДОНАЛЬДС

Lena CoN
keep it loud
В субботу мы с маман были на экскурсси в Макдональдсе на Пушкинской площади. Узнали много прикольного:

Это первый, открывшийся в СССР Макдоднальдс. В первый же день своей работы он обслужил 30 тыс. человек - этот рекорд не смогли побить даже китайцы, и он был занесен в книгу рекордов Гиннеса.

В день Макдональдс на Пушке обслуживает около 7 тысяч человек.

Все бутерброды готовятся из одинаковых булочек, разный вкус - результат разной начинки.

Полуфабрикаты привозят в Макдональдс два раза в день, они поступают с централизованной базы. Большая часть продуктов для Макдональдся изготовлена в России, исключение - картофель (так как в России из-за сурового северного климата невозможно вырастить картошку нужного диаметра). Продукты для Макдональдса поставляют такие российские фирмы как "Белая дача" (огурцы), "Хохланд" (сыр), "Аграм". Картошку привозят из Америки.

Молочные коктейли изготавливаются не из сухого молока, а из цельного. Молочная смесь для коктейлей хранится в течении пяти дней - каждую ночь холодильный агрегат, в котором она хранится сам себя кипятит. Раз в неделю этот агрегат моют.

Вода, из которой делается лед для коктейлей, берется из-под крана, но затем проходит 6-ти ступенчатую фильтрацию.

Мясо для гамбургеров и т.д. хранится в морозилках и кладется в ростер неразможроженным. Время жарки - всего несколько минут.

Булочки жарятся по 40 штук сразу в большом тостере, который начинает пищать, когда булочки готовы.

Гамбургеры, чизбургеры и прочие бутерброды лепятся голыми руками, так как весь персонал кухни моет руки с бактерицидням жидким мылом чуть ли не каждые полчаса.

Готовые гамбургеры подаются с кухни на кассу на подносах. Если гамбургер не продался в течение 10 минут, его выкидывают (за день получается около 30-40 выкинутых гамбургеров).

Фритюр для жарки картофеля находится в специальных фритюрницах, которые не только жарят, но и определяют уровень вредных примесей в масле и фильтруют их. Система фильтрации фритюра признана идеальной и рекомендована для всех ресторанов быстрого питания.

Кассы лишены клавиатуры, вместо них - сенсорный экран с разноцветными квадратиками, в которые вписаны все блюда. Это позволяет быстро пробить заказ, просто дотрагиваясь пальцем до нужного квадратика.

URL
Комментарии
2005-09-27 в 18:28 

Hey,

Congratulations on your winning the contest. Hope this will give you a good opportunity to practice English. And then you will find a good job and sign up for the Swedish class. And then we can talk to you in Swedish!!!! Yeah!!!!!

Regards,

Gudrun

URL
2005-09-27 в 18:46 

keep it loud
Hey Gudrun! It would be great... Though it sounds a little bit like I don't know a word of English ALREADY and like a have a BAD job right now :-) But, yes I wanna better and bigger :-)))

URL
2005-09-27 в 18:49 

Sure. You are not given desires without the power to make them happen. That's why, in my case for example, I ALWAYS make things I want happen. All I need to do is to wish for them really, really much.

I am sure it will all work out for you. Let me know if you need advice.

Also, your English is fairly good, and Swedish will get just as good in its own time.


URL
2005-09-27 в 18:57 

keep it loud
You know, that I need your advice, you know it! So, please, look here:
http://www.livejournal.com/users/ddanilov/178365.html


URL
2005-09-27 в 19:11 

OK, I've read the ad. The pay is good for Russia; however, the stuff you are going to do may be somewhat routine. Yet on the other hand, you may look at this job as a transitionary stage between your current job and the really cool career. Really, you have it all to make a great career in journalism or the related fields.
Who knows, may be if you translate Sveakampen, it will set you up for something bigger and better.

As for me, I would go for the job in the ad. Even though it is routine, it still sounds better than your current job + the money is far better. And then you can always decide if you want to stay or go... So, to sum it all up, go for it!


URL
2005-09-28 в 12:20 

keep it loud
At last I have understood your irony about my English. Aha, double-denial etc.

For that kind of specialists (in PR) average pay in Moscow is something around 1500$, so 800-1000$ are less, than good specialist can be waiting for. So, let's suppose, that I'm not so good specialist. And I have already sent my CV to this funny person.

Sveakampen. Oh! I must think about Sveakampen too. Yes, you're always right.

URL
2005-09-28 в 16:12 

Double-denial... Could you please clarify the Irony part? :-)))

URL
2005-09-28 в 18:03 

keep it loud
"I don't know a word of English ALREADY". No is it funny?


URL
2005-09-28 в 18:32 

Oh, you do know enough English to talk to me :-)

I'm at work, BTW.

URL
2005-09-28 в 18:33 

keep it loud
A linguistics professor was lecturing his class the other day. "In English," he said, "a double negative forms a positive. However, in some languages, such as Russian, a double negative remains a negative. But there isn't a single language, not one, in which a double positive can express a negative."
A voice from the back of the room retorted, "Yeah, right."

URL
2005-09-28 в 18:36 

Oh, I love this joke!!! Where did you get it from?

URL
2005-09-28 в 18:38 

Also, is there any way you could temporarily remove your nice avatar since a collegue of mine will be able to figure out that I am doing somethings else besides work?

I appreciate your cooperation.

URL
2005-09-28 в 18:44 

Lena CoN
keep it loud
It's a joke from Chingachguk's livejournal.

Well, now I'm using no avatar, but anyways old avatars are still alive. We can go to new tread.

URL
2005-09-28 в 18:48 

Sounds good. Where is the thread?

URL
2005-09-28 в 18:49 

Lena CoN
keep it loud
Simple new tread in this diary, titled "ART GOD".

URL
     

Дневник Snaebjorn

главная